-
Yeni Üye
tüp bebekte doğal doğum nasıl olur diyenlere bir örnek
Filiz-Melih çifti ikiz bebeklerinin doğumlarını sabırsızlıkla bekliyorlardı. Tüp bebek olduğundan dolayı çevrelerindeki herkes onlara mutlaka sezaryen olmaları gerektiğini söylemişti. Ben bırakın bebekler karar versin diye ısrar ediyordum. Kendi istekleri doğrultusunda cumartesi sabahı epidural anestezi ile sezaryen için randevulaştık.
Ancak Cuma akşamı bebekler gelmeye karar verdiler. (Her zaman söylerim bebekler en iyi kararı vereceklerdir.) Filiz'in suları geldi. Beni aradılar. Derhal hastaneye gittim ve sezaryen öncesi sadece kontrol amaçlı muayene edince çok şaşırdım. Filiz hiçbirşey hissetmemesine rağmen 7 cm açıklığa ulaşmıştı bile. Bu durumda normal doğumun bebekler açısından daha sağlıklı olacağını düşünerek Filiz'i ikna etmeye çalıştım. Ancak aylardır sezaryene hazırlanmış ve başka birşey düşünemeyen Filiz haklı olarak sezaryende ısrar etti.(Bu aşamada çevre faktörü çok etkili oluyor.)
Ancak sonunda ailesi ve doktoruna güvenerek kabul etti. Korkuları hala devam ettiğinden aktif doğumunun başlaması zaman aldı.( Korkularınız doğumu durduruyor) 2 saat sonra 1/2 saatlik aktif bir doğum eylemi sonrası önce kızımız sonra da oğlumuz annelerinin onu bekleyen kollarıyla kavuştu. Doğumdan hemen sonra Filiz bunları başardığına hala inanamıyordu. Filiz ve ailesi ertesi sabah evindeydiler, ne bir ağrı ne bir sızı, bebeklerini rahatça emziren ve onlarla bütünleşen bir anneydi artık.
Ülkemizde ikiz doğumların büyük bir çoğunluğu sezaryenle doğmaktadır. Doktorlarımız bile artık ikiz doğumlarda korkmaktadır. Bence karar aşamasını biraz da bebeklere bırakmakta yarar var. Bazen öyle kolay doğumlar oluyor ki iyi ki normal doğumu beklemişim diyor çiftler.
Filiz bu hafta kendisinin de katıldığı ve devam eden gruba gelerek doğumu bekleyen arkadaşlarına yaşadıklarını anlattı.Gebelerimiz ne kadar çok pozitif hikaye duyarlarsa doğumlarına korkusuzca hazırlanmaları o kadar kolay olacaktır.
-
Sinemgül`ün Annesi
filizi tebrik ediyorum en güzel karari vermis..ayrica iki defa gözaydini diliyorum..rabbimiz huzurlu mutlu ve saglikli uzun yillar nasip etsin minik aileye..ne güzel olmus birisi kiz digeri erkek ben cok istemistim ikiz olsun diye ama istemeyle olmuyor iste
-
Yeni Üye
ayşegül abla ne diyosun sen ya iki çocuk bile zor bide ikiz olsa!anoooommm korktum heee e tabi başa gelince bakılıtr ama ne bilen çok zor geliyor bana